23948sdkhjf

Biologiske lægemidler er på vej

"Det er godt nyt for patienter med inflammatoriske gigtsygdomme, at de praktiserende reumatologer sandsynligvis også får lov til at tage sig af behandling med biologiske lægemidler fremover". Det siger Gigtforeningens direktør Lene Witte i en kommentar til Sundhedsstyrelsens indstilling om, at et mindre antal godkendte speciallægepraksis fremover vil kunne stå for kontrol, opfølgning og videre behandling med biologiske lægemidler i de ukomplicerede tilfælde. I dag er det kun hospitaler, der står for behandlingen med den forholdsvis nye type medicin.
"Det vil gøre livet langt nemmere for mange af de gigtpatienter, hvor medicinen fungerer rigtig godt, at de ikke skal på hospitalet til de rutinemæssige undersøgelser. Det er afgørende for os som patientforening, at behandlingen fortsat kommer til at foregå under betryggende forhold, og det vil vi holde Sundhedsstyrelsen fast på," siger Lene Witte. Efter Sundhedsstyrelsens indstilling vil det fortsat kun være hospitalerne, som kan igangsætte behandling med biologiske lægemidler, mens udvalgte praktiserende speciallæger efter ansøgning kan få lov til at stå for den efterfølgende kontrol.

"Det er et tegn på, at samfundet her efter ti år for alvor har taget den biologiske medicin til sig, og at der ikke er opstået uventede følgevirkninger af anvendelsen. Vi ved, at en del af vores patienter har stor gavn af denne behandling, og derfor er det selvfølgelig vigtigt for os, at behandlingen bliver organiseret bedst muligt for den enkelte patient," slutter Lene Witte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078