23948sdkhjf

Regioner laver meget mere for færre penge

Midt i striden om regionernes fremtid viser nye tal, at de har godt styr på pengene og leverer stadigt mere.
Regionerne overholder budgetterne og har samtidig mere skub i produktiviteten end nogensinde. Det viser en ny prognose midt i den politiske ballade om regionernes fremtid, hvor regeringens vil hive stikket ud allerede med udgangen af næste år.

De seneste indberetninger til Indenrigs- og Sundhedsministeriet om regionernes økonomi på baggrund af andet kvartal 2011 viser, at regionerne på sundhedsområdet samlet set overholder budgetterne og det udgiftsniveau, som er aftalt med regeringen, på knap 90 milliarder kroner.

Ifølge næstformand i Danske Regioners Carl Holst (V) er det udtryk for, at regionerne tager medansvar for samfundsøkonomien.

- Der er blevet trådt hårdt på bremsen rundt omkring på sygehusene. Samtidig er det lykkes at udføre flere behandlinger for pengene. Det er godt gået ikke mindst af de utroligt dedikerede medarbejdere, vi har på landets sygehuse., siger han.

Samtidig er regionernes produktivitetsudvikling historisk høj. Produktiviteten har været støt stigende hvert år siden 2004 kun med 2008 med den store strejke blandt sundhedspersonalet som undtagelse. I 2010 var vækstspringet større end nogensinde før.

- Regionerne holder styr på budgetterne og leverer år for år de aftalte effektiviseringer og flere behandlinger for pengene, siger formanden for Danske Regioner Bent Hansen og fortsætter:

- Det kunststykke gør ingen anden offentlig myndighed os efter. Samtidig kan vi konstatere, at der er fuld damp på det regionale udviklingsområde og i byggerier rundt omkring i landet.

På det regionale udviklingsområde og anlægsområdet forventes der et regnskabsresultat lidt højere end budgettet på grund af overførsler fra tidligere år, hvor budgettet ikke blev helt brugt.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094