23948sdkhjf

Flere kommuner får besøgshunde

Titlen som besøgshund var på spil, da veloplagte hunde og deres ejere i dag var på session for at finde ud af, om de kan blive en del af TrygFonden Besøgshunde. Besøgshundeordningen, som begyndte i 2010, har været så stor en succes, at den nu udvides fra tre til seks kommuner, så endnu flere ældre og demente kan få glæde af de firbenede venner.
Halerne logrede fra side til side, og rummet summede af spænding, da 38 hunde onsdag var på session i Randers til TrygFonden Besøgshunde. Formålet med dagens test er at finde ud af, om hundene skal være en del af TrygFonden Besøgshunde, der udvider fra tre til seks kommuner.

Tre nye kommuner

Tidligere på året blev de tre nye kommuner udvalgt blandt en lang række interesserede kommuner, og fra januar 2012 vil plejecentre i Randers, Rebild og Gladsaxe få de første besøg af TrygFonden Besøgshunde. Ordningen har eksisteret i Vejle, Kerteminde og Næstved siden november 2010, og det er på baggrund af en stor tilslutning fra både hundeejere og plejecentre, at ordningen nu udvides.

"Vi er utrolig glade for, at ordningen nu også kommer til at dække Randers, Rebild og Gladsaxe, så endnu flere beboere på plejecentrene får fornøjelse af hundenes besøg. Der har været stor interesse for besøgshundeordningen både i kommunerne og blandt hundeejerne, og vi har set frem til at møde nogle af de kommende besøgshunde i Randers," siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.

Alle hundene skal igennem en grundig godkendelsesproces, der skal sikre, at beboerne møder sunde, raske og velsocialiserede besøgshunde. Dyrlæge Claus Sloth undersøger hundenes fysik, og hundeadfærdsinstruktør Caroline Holse tjekker hundenes adfærd på en særlig forhindringsbane, hvor hundene møder et plejecenter-relevant miljø. De er begge eksperter og er taget med til Randers fra Skovshoved Dyreklinik, hvor de er at finde til daglig.

I dag fortsætter udvælgelsen i Randers, og senere på måneden er der sessioner i Rebild og Gladsaxe. I alt 200 hunde er gået videre fra den indledende runde og er med i opløbet om at blive optaget i korpset af TrygFonden Besøgshunde.

Nye venner på plejecentrene

I udvælgelsen bliver der lagt vægt på, at hundene er rolige og velsocialiserede og ikke har behov for at modtage træning forud for besøgene på plejecentrene. Hundene skal være sunde og raske, så de ikke lider overlast ved deltagelse i ordningen.

"En vigtig del af dagens undersøgelser er at sikre, at hundene ikke lider overlast ved besøgsordningen. Besøgene må ikke være på hundenes bekostning, og derfor sikrer vi os, at ejerne er gode til at læse hundens signaler," siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.

De hunde, der bliver godkendt som besøgshunde, vil komme til at besøge plejecentre i enten Randers, Rebild eller Gladsaxe. Besøgene foregår som helt almindelige besøg, hvor beboerne har mulighed for at tale og kæle med hunden, og hunden bevæger sig frit rundt på fællesarealerne eller i de enkelte beboeres lejligheder, hvis beboeren ønsker det.

TrygFonden forventer, at de første besøg på plejecentrene i Randers, Rebild og Gladsaxe begynder til januar 2012, og plejecentrets ansatte vil undervejs i projektet hjælpe med at indsamle viden og erfaring om, hvordan besøgsordningen fungerer. Erfaringerne vil ligesom erfaringerne fra Vejle, Kerteminde og Næstved blive delt med landets øvrige kommuner og andre interesserede.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078