23948sdkhjf

GPS til hjemmeboende demente i Aalborg

De pårørende kan selv eftersøge den demente i ABT-fondens projekt, hvor hjemmeboende demente tilbydes en GPS-enhed med safelink
GPS’en er også udstyret med en såkaldt rød ’panikknap’, så brugeren kan give sig til kende. Få øjeblikke senere vil der indgå en SMS på den mobiltelefon, der forud er koblet op på enheden, oplyser Aalborg Kommune.

Pårørende kan eftersøge en bortgået dement via mobiltelefon, og der vil få øjeblikke senere indgå en nøjagtig angivelse af, hvor den bortgåede befinder sig. Det er også muligt at kommunikere med den bortgåede, da enheden kan benyttes som en mobiltelefon.

I Aalborg ligger visitationen til GPS-enheden hos en demensfaglig medarbejder i ældreområderne, og såfremt en læge har patienter til projektet, kan der rettes henvendelse til det ældreområde, hvor borgeren bor. Der opfordres til, at ægtefælle, pårørende, venner m.fl. retter henvendelse til en demensfaglig medarbejder for nærmere oplysninger og evt. optagelse i projektet.

Det er en forudsætning for deltagelse i projektet, at den demente er fuldt ud klar over, hvad deltagelse betyder. Borgeren skal udfylde en samtykkeerklæring og give accept til, at han/hun altid skal bære enheden på sig. Den demente eller pårørende skal også kunne sætte batterienheden til opladning - ca. hvert fjerde døgn.

Projektperioden er fra medio marts i år til 30. april 2011, og i den periode har Aalborg Kommune fået stillet ca. 135 GPS-enheder til rådighed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078