23948sdkhjf

Nordsjællandske ledere på fælles uddannelse

Ledelse: Fem nordsjællandske kommuner er gået sammen om at indfri Trepartsaftalens krav om at tilbyde kommunernes ledere en diplomuddannelse
Mindst 300 nordsjællandske, kommunale ledere får tilbud om en fælles diplomuddannelse i ledelse.

De fem kommuner - Egedal, Lungby-Taarbæk, Hillerød, Fredensborg og Hørsholm - vil tilbyde en uddannelse, der udvikler og højner kvaliteten i kommunal ledelse.

Partnerskabet har valgt diplomuddannelsen i ledelse, fordi det er en god uddannelse med sikkerhed for sammenhæng igennem uddannelsesforløbet. Partnerskabet har valgt Professions-højskolen Metropol, som leverandør af uddannelsen.

“Med diplomlederuddannelsen sætter vi fokus på ledelse som fag og på kommunal ledelse i praksis.

Kursisterne bliver klædt på teoretisk, og ved at sætte egen ledelsespraksis i spil på uddannelsen skabes der sammenhæng til ledernes daglige ledelsesopgave," hedder det i en udtalelse fra de fem kommuner.

Ledelsesudfordringerne i kommunerne er ikke så forskellige, og det er rigtigt meningsfuldt at være sammen om uddannelse på tværs af kommunerne, mener man.

Generelt er forventningen, at diplomuddannelsen i ledelse vil styrke netværksdannelsen og erfaringsudvekslingen på tværs af kommunerne, som hver især får styrket det faglige miljø omkring ledelsesudvikling ved at arbejde sammen. God ledelse bliver helt afgørende for at håndtere de udfordringer, som kommunerne i partnerskabet står overfor.

Derudover indebærer samarbejdet økonomiske fordele, når det drejer sig om uddannelsesprisen og bidrag til at reducere ressourceforbruget til udvikling, planlægning og gennemførsel af uddannelsen i de enkelte kommuner.

Det er også en måde at effektivisere på.

På sigt vil kommunerne gerne udvide samarbejdet til andre områder indenfor ledelsesudvikling og andre former for kompetenceudvikling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072