23948sdkhjf

Tilfreds med ny kørselsordning for pensionister

Pensionister, læger og ældrecentre er tilfredse med en ny fri-befordringsaftale, som Thisted kommune har indgået med Nordjyllands Trafikselskab. Samtidig sparer Thisted Kommune knap 500.000 kr. på ordningen.

“Samarbejdet med NT fungerer upåklageligt, og så viser beregninger, at vi med den nye ordning sparer cirka en halv million kroner årligt, vel og mærke uden at vores service er blevet dårligere. Så det er jo en rigtig succeshistorie," siger Karin Lynggaard, Borgerservicechef i Thisted. Besparelsen fremkommer fortrinsvis fordi, kørslen koordineres og tilrettelægges, så flere pensionister kører sammen. Byrådet i Thisted Kommune vedtog i 2008, at Nordjyllands Trafikselskab (NT) med virkning fra 1. marts 2009 skulle overtage kommunens opgave med at transportere pensionister til læger og speciallæger.

“Indkøringen af den nye ordning har stort set været gnidningsløs. Jeg tror, at det er fordi, vi har brugt mange ressourcer på at informere pensionister, praktiserende læger, speciallæger og ældrecentre om ordningen, ligesom NT har undervist medarbejdere i Borgerservice i det nye system," siger hun.

På årsplan ekspederer Borgerservice cirka 3.000 henvendelser. I 2008 brugte Thisted Kommune 1.503.153 kr. på fribefordringsordningen. Budgettet for 2009 er nede på 1.028.116 kr.

En statistik fra NT viser, at langt den overvejende kørsel foretages af lokale taxafirmaer, der deltager direkte i udbudsforretninger med NT.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078