23948sdkhjf

Design skal sælge danske hjælpemidler

Health & Rehab: Nyt dansk design i svingbar vask gør Ropox A/S til vinderen af årets danske hjælpemiddel
Det er designerne, der i fremtiden skal give danske hjælpemidler et løft, så der kan skabes en milliard-omsætning på brugervenlige hjælpemidler.

Det fremgik tydeligt, da dommerkomiteen på årets store fagmesse i Bella Center, Health & Rehab, i enighed pegede på den danske virksomhed Ropox A/S som vinder af titlen "Årets Nyhed".

Ropox, med base i Næstved, har i flere år udviklet brugervenlige hjælpemidler og præsenterede på messen en nyudviklet svingbar vask, Mississippi, der er nyskabende på en række områder – især designet. Det blev understreget af dommerkomiteen med designer Lone Storgaard fra Design Concern som formand. Hun var ikke i tvivl om, at der ligger stor værdi i tværfaglige og brugervenlige udviklingsprojekter, der fra starten

involverer danske designere.

Og med det stigende antal ældre, ikke alene herhjemme, men også på verdensplan, er der ingen tvivl om, at rehab-branchen er i rivende udvikling, og at det er her, guldet kan hentes i fremtiden.

Derfor er forventningerne også høje hos Ropox i Næstved, som er en af de 100 danske virksomheder i brancheorganisationen Dansk Rehab Gruppe, som står for en betydelig del af den danske eksport af hjælpemidler. Ropox eksporterer til 25 lande.

Adm. direktør Tommy Jensen fra Ropox, som også er næstformand i Dansk Rehab Gruppe, var stolt og glad, da han fik overrakt prisen for årets hjælpemiddel.

“Vi er meget stolte af vores opfindelse, som er udviklet i samarbejde med bl.a. Næstved Kommune," siger Tommy Jensen.

Den svingende håndvask gør kørestolsbrugere mere selvhjulpne og uafhængige af hjælp ved toiletbesøg, og det øger værdigheden. Samtidig kan der spares på plejeressourcerne.

Vasken, der har runde kanter og derfor er nem at gribe fat i, gør det muligt at vaske hænder, inden man rejser sig fra toilettet eller forflyttes.

Det reducerer infektions- og smitterisikoen. Vasken er desuden lavet af "varmt" materiale, som ifølge dommerkomiteen er behageligt for bl.a. patienter med gigt i hænderne.

Der var i alt tilmeldt 27 nye produkter til konkurrencen om årets hjælpemiddel. Heraf blev fem produkter nomineret til den endelige konkurrence.

Udover Ropox A/S var også Protac Myfit, Happy Rehab, Flex-i-Trans og XXL Rehab Minimaxx nomineret.

Årets nyhed Svingbar vask

Kan svinges til brugeren, så vask af hænder kan klares fra toilettet. Det giver bedre hygiejne, og man undgår forflytning fra toilet til vask.

Den fleksible udnyttelse af fripladsen mindsker anlægsudgifter.

* Kan håndteres med én hånd i modsætning til sideforskydende vaske.

* Giver brugeren øget selvhjulpenhed og værdighed.

* Arbejdsforholdene optimeres for hjælperen, da man kan komme til fra alle sider.

* Kan "parkeres" i Dock-In, så der er plads til toiletsager, spejl mv.

* Både armen og vasken kan svinge for at opnå maksimal fleksibilitet.

* Formgivningen gør vasken let at gribe fat i.

* Materialet er resistent overfor de gængse rengøringsmidler, som anvendes i hjemmet op på institutioner.

* Materialet er isolerende, så brugeren kommer ikke til at skolde sig på lårene, hvis der hældes varmt vand i vasken.

* Har store glatte flader, som er lette og hurtige at rengøre.

* Er blød, så brugeren ikke slår sig, når den svinges.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082