23948sdkhjf

Hvem har Danmarks bedste kantine?

Kundeglad mad: Jagten på Danmarks bedste kantine er skudt i gang. I de kommende måneder skal en jury bestående af fagfolk finde vinderen af "Kantineprisen 2010"
Maden, måltidet og ikke mindst glade kunder. Her ligger fokus, når de danske kantiner og storkøkkener i de kommende måneder dyster om den eftertragtede branchepris, Kantine-prisen 2010.

Konkurrencen afvikles i år af Landbrug & Fødevarer, og det er 7. gang, prisen uddeles. Kantineprisens tema er i år ’kundeglad mad’. Med det lægger arrangørerne op til, at en moderne kantine skal sætte en ære i at servere det sublime måltid – med alt hvad der dertil hører – som sætter kantinegæsten i fokus.

"Maden skal være velovervejet, der skal være fokus på nye trends og ideer, og kantinen arbejder aktivt med at forandre sig, uden at det går ud over den gode smag. En moderne kantine kan andet og mere end ’bare’ at lange mad over disken. De bedste kantiner kan gøre det til en oplevelse for gæsterne," forklarer chefkonsulent Torben Blok fra Landbrug & Fødevarer om årets tema.

Jagten på den dygtigste kantine er skudt i gang. I maj fandt en indstillings-jury bestående af 10 fagfolk fra branchen tre nominerede kantiner. Siden skal bedømmelsesjuryen besøge de enkelte kantiner og selv teste kvaliteterne af på egen krop, og den 7. september afsløres det, hvem der løber med prisen.

"Vi vil besøge stederne, og høre hvordan personalet får mulighed for at udvikle sig og være kreative og gå i dybden med de enkelte råvarer," siger Torben Blok.

Målet med kantineprisen er at hæve overliggeren, så de danske kantiner landet over til stadighed bliver bedre og når nye gastronomiske højder.

I 2009 vandt Vestas prisen, mens det i 2008 var kantinen på boreplatformen Syd Arne.

Indstillings- og bedømmelsesjuryen 2010 består af Helen Vidbæk, regionschef, Sodexho, Merete Holst, director Meyer Kantiner, Janne Bagger sundheds-og ernæringsmedarbejder, Fazer Amica, Henrik Ingemand, regionschef ISS, Margit Stærke, formand, Kantinernes Landsklub, Tina Lindholm, projektkoordinator Danish Crown, Kristina Kristensen, kantinechef, Vestas Technology R&G samt Torben Blok, chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08