23948sdkhjf

FOA: Rigtig løn til rigtige mennesker

Rigtige mennesker, der yder håndholdt velfærd, skal have en rigtig løn. Sådan lyder budskabet i en række annoncer, som FOA har indrykket.

 

Robocare minimere udgifterne

Hen over de forgangne dage har aviserne bragt en række annoncer for et firma, der kalder sig Robocare. Firmaet tilbyder en række tekniske robotløsninger, der skal minimere udgifterne i den offentlige sektor, og som lover, at de på sigt kan reducere antallet af medarbejdere.

Firmaet er imidlertid fiktivt og et fremtidsscenarie, opfundet af FOA, for at sætte fokus på forringelserne i velfærden.

"Rigtig velfærd kræver høj faglighed og menneskelig omsorg", siger Dennis Kristensen, forbundsformand for FOA, og fortsætter: "Den omsorg og pleje, som FOAs medlemmer yder hver eneste dag året rundt, er en unik og håndholdt velfærd, der aldrig bør erstattes med maskiner. Hverken for at spare penge eller for at gøre noget ved det rekrutteringsproblem, der venter lige om hjørnet".

"Rigtig omsorg kræver selvfølgelig rigtige mennesker - og de mennesker har krav på at få en rigtig løn, hvis vi fortsat skal kunne tiltrække medarbejdere til den offentlige sektor".

 

Ikke ligeløn

Dennis Kristensen henviser til Lønkommissionens rapport der fornyeligt slog fast, at på trods af, at vi skriver 2010, så har vi stadig ikke ligeløn mellem de traditionelle mandefag og de traditionelle kvindefag.

"Det giver mere i løn at arbejde med teknik og maskiner end at arbejde med omsorg og mennesker. Det synes vi i FOA er dybt urimeligt. Vi opfordrer derfor endnu en gang regeringen, Folketinget og arbejdsmarkeds parter til, at vi finder en holdbar løsning på uligelønnen. Så slipper vi måske for firmaer som Robocare i fremtiden".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079