23948sdkhjf

Ny lov om støtte til køb af handicapbil

Folketinget har vedtaget en lovændring om forenkling og forbedring af reglerne om støtte til køb af handicapbil.
Loven, som træder i kraft 1. oktober 2010, skal gøre sagsbehandlingen mere smidig, afkorte sagsbehandlingstiden og give borgerne større valgfrihed, større fleksibilitet og overordnet en bedre bilstøtte. Bilsagsbehandlerne rundt om i landets kommuner har længe set frem til en forenkling af reglerne. I det elektroniske netværk bil.hmi.dk gav lovforslaget tidligere på året anledning til debat og skepsis blandt sagsbehandlerne:

"Afprøvninger mellem bilforhandler og borger uden om kommunen vil blive meget dyrt for kommunen. Skal bilforhandleren så være sagsbehandler? Og ved en præcisering af personkredsen i bekendtgørelsen vil det være naivt at tro, at der kommer færre ansøgninger. Min opfattelse er, at lovforslaget kan komme borgerne til gode, men det vil i den grad dræne kommunekassen. Der vil blive bevilget alt for dyre biler, og en del borgere vil modtage genbevilling uden at opfylde betingelserne," mener Jane Hansen, Kalundborg Kommune.

Konference

Bilkonferencen 2010, som finder sted den 19. august i Odense Congress Center, sætter den nye lovgivning på dagsordenen, når repræsentanter fra Socialministeriet præsenterer lovens elementer og fortæller om forarbejdet og regeringens forventninger til området.

"Det er vigtigt, at sagsbehandlerne er godt inde i de nye regler, når de træder i kraft 1. oktober i år. Vi vil derfor gennemføre en række undervisningsdage for sagsbehandlerne i løbet af efteråret. Det er vores håb, at vi på disse dage kan få en god og konstruktiv dialog om reglerne og de ændringer, der er skabt hjemmel til i loven, men som først vil blive endeligt udmøntet i bekendtgørelse og vejledning," lyder det fra Martin Lindeblad Nielsen og Line Krabbe, fuldmægtige i Socialministeriet og oplægsholdere på Bilkonferencen.

Sagsbehandlingen omkring støtte til køb af bil er omfattende, og konferencen præsenterer desuden eksempler på kommunale erfaringer med at optimere sagsgangen samt Det Sociale Nævns praksis efter strukturreformen.

Som afslutning på konferencen gennemgår Statsforvaltningen i Hovedstaden nogle afgørelser omkring kommunernes brug af private aktører i bilsager, og KL vil komme med en generel udmelding om emnet. For detaljeret program og yderligere oplysninger se: http://hmi.dk/page403.aspx.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109