23948sdkhjf

Fælles udbud på høreapparater

Overpris: Kommunerne betaler op mod dobbelt så meget som kostprisen, når borgerne skal have høreapparat på privat klinik
Det er helt uacceptabelt, at kommunerne, med deres hårdt trængte økonomi, er tvunget til at købe høreapparater til overpriser. Det mener SF som reaktion på opgørelsen fra Rudersdal kommune, der viser, at danske kommuner betaler op mod dobbelt så meget som kostprisen, når danskerne skal have høreapparat på privat klinik.

Partiet vil hurtigst muligt have etableret et fælles udbud på samtlige offentligt betalte høreapparater. Derved kan kommunerne nemlig spare millioner.

“Kommunernes økonomi er pga. regeringens krav om nulvækst alvorligt trængt. Hver en krone skal vendes. Derfor er det da også helt uacceptabelt, at kommunernes udgifter til de støtteberettigede høreapparater hos private høreklinikker er steget kraftigt. Vi skylder kommunerne at gøre vores yderste for at mindske deres merudgifter," siger SF’s sundhedsordfører på høreområdet Karl H. Bornhøft.

SF foreslår derfor, at kommunerne fremover får mulighed for at indgå i en fællesaftale som f.eks. AMGROS købsaftale, så kommunernes udgifter til høreapparater begrænses. Der bør etableres et fælles udbud på samtlige offentligt betalte høreapparater - både privat og offentligt udleverede. Erfaringerne fra det fælles offentlige indkøb under AMGROS indikerer, at kommunerne derved kan spare eller få deres udgift minimeret med omkring 50 millioner kroner.

“Derudover bør loven ændres, så private og offentlige udbydere får samme pris - og ikke som nu hvor private får mere end det offentlige tilbud. Det er en mærkelig form for privatisering, der tangerer støtte til private," fortsætter Karl H. Bornhøft.

“Derfor vil vi i SF meget hellere bruge pengene til gavn for patienterne. Den nuværende tilskudsordning er både konkurrenceforvridende og uigennemsigtig, og derfor bør den ændres," fastslår han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078