23948sdkhjf

Stor interesse for robotterne

Ældrepleje: Tre ud af fire borgmestre er åbne over for robotter på plejehjem - også til at tage sig af f.eks. toiletbesøg
Robotter i ældreplejen vil være en nødvendighed i de kommende år, hvis den stigende ældrebefolkning skal serviceres tilstrækkeligt.

Det vurderer tre ud af fire borgmestre i landets kommuner, som i en undersøgelse foretaget af Kaas & Mulvad for Ugebrevet A4 tilkendegiver, at de i forskelligt omfang er klar til at tage den nye velfærdsteknologi til sig. Mindst grænseoverskridende er tilsyneladende robotstøvsugere og gulvvaskemaskiner, som ni ud af ti borgmestre ikke har problemer med at købe ind. Over halvdelen er desuden positive over for de ’japanske’ toiletter, som selv skyller og tørrer den ældre.

“Jeg har ikke de der etiske problemer omkring det. For mig er det en maskine, og hvis maskinen kan hjælpe, er det fint. Hvis man tager den situation, ældre er i nu - hvor der hver eneste dag kommer nogle og hjælper med at tage tøj på, med at vaske og med at få mad - hvilket betyder, at ældre får besøg af syv til otte personer hver dag, ville det være rigtig fint, hvis det kunne blive færre," siger Egon Fræhr til Ugebrevet A4.

Hver fjerde borgmester ser også mulighed i robotbleer med slanger, der automatisk skyller afføring væk. Flere kommuner er allerede godt i gang med at indkøbe automatiske toiletter til plejehjemmene, ligesom robotbade heller ikke ligger fjernt at indføre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078