23948sdkhjf

Rengøringspersonale forbedrer konditionen markant

Sundhedscertificat: Rengøringsteam på Rigshospitalet har deltaget i projekt om trivsel og sundhed
Høj puls og røde kinder – det er hverdagen for de ansatte på servicevirksomheden Sodexo’s team på Rigshospitalet, hvis rengøringspersonale gennem det seneste år har prøvet kræfter med sundhedstjek, spørgeskemaundersøgelser, tavlemøder med fokus på forbedring af arbejdsgange og vaner, foredrag om kost, uddannelse af sundhedsambassadører og sundhedsledere, frugtordning, rygestop-kursus, deltagelse i Rigshospitalets motionstiltag gennem projekt "Sundt Hospital" – og meget mere.

Den 18. juni var en særlig dag for Sodexo. Her fik virksomheden nemlig certifikat på, at den gør en helt speciel indsats for medarbejdernes sundhed.

Dansk Firmaidrætsforbund, der har forestået sundhedsindsatsen sammen med konsulentvirksomheden Bruus Rasmussen, overrakte officielt Sodexo et sundhedscertificeringsbeviset.

Sodexo fik i 2009 midler fra Forebyggelsesfonden til at gennemføre et projekt med fokus på trivsel og sundhed blandt Sodexo’s medarbejdere på Rigshospitalet. Første milepæl i projektet var det sundhedscertificeringsforløb, som virksomheden afsluttede 18. juni. Fremover vil der forsat være fokus på sundhed gennem bl.a. vægttabshold, madpakkeværksteder mv.

Tydelige resultater

I 2009 havde 24 pct. af de deltagende medarbejdere et kondital på "middel" eller derover – i 2010 ligger tallet på 44 pct. 41 pct. havde i 2009 et "meget lavt" kondital. I år er det kun 30 pct.

“Vi har været meget glade for, at medarbejderne har været så optagede af projektet. Alle har været med til at bidrage, og vi kan se på vores medarbejdere, at de har fået et andet syn på sundhed. De taler om sund mad, og vi kan se, at de holder deres pauser og spiser deres mad, hvilket har været et problem før," siger Palle Wulff, afdelingsleder på Sodexo, Rigshospitalet.

“Pausegymnastikken gør, at vi bliver mere glade, og samtidig er det tydeligt, at vi har godt af at røre os mere," lyder det fra Gülazar Ücler, der er sundhedsambassadør for Sodexo på Rigshospitalet, og som sammen med sine kolleger har fundet det spændende at få sin sundhed tjekket og testet.

Sodexo er et foregangseksempel på, at sundhedsfremme kan lade sig gøre og kan organiseres på trods af en travl arbejdsdag med mange opgaver udført under tidspres og på trods af store kulturelle forskelle blandt medarbejderne, der for manges vedkommende er af forskellig etnisk herkomst, fastslår formand for Dansk Firmaidrætsforbund, Peder Bisgaard.

Han hæfter sig samtidig ved, at sundhedsambassadør-tanken, der har til formål at gøre medarbejdere til rollemodeller, har givet de seks sundhedsambassadører på Sodexo et personligt løft med nye opgaver og ansvarsområder – en helt igennem positiv proces.

SundhedsCertificering er en håndsrækning til arbejdspladser, der ønsker en sundere hverdag. Certificeringen sætter ord og handling på sundhedsarbejdet og ruster virksomhederne til en kvalificeret sundhedsindsats.

SundhedsCertificering

Bygger på to grundsten:

* Vejledning: Sundhedskonsulenten fra Dansk Firmaidrætsforbund vejleder virksomheden fra start til slut, og hjælper bl.a. virksomheden med en fornuftig organisering, strategi og økonomi for sundhedsarbejdet.

* Certificering: Virksomheden certificeres ud fra fastlagte krav på Sundhedsstyrelsens indsatsområder: Kost, rygning, alkohol, motion og stress.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078