23948sdkhjf

Kostguide skal give ældre appetit på livet

Appetit på mad er appetit på livet. Det er tanken bag en ny kostguide i lommeformat, der hurtigt og nemt skal hjælpe plejepersonalet i Ishøj Kommune til at vejlede borgerne om den rigtige kost
Hvordan sikrer man, at den plejekrævende ældre har lyst til at spise? Hvilken slags mad er den rigtige, hvis den ældre er enten overvægtig eller undervægtig? Det er bare et par af de spørgsmål, som kan dukke op, når en sosu-assistent er ude hos en ældre medborger.

Det, vi spiser, betyder meget for vores livskvalitet. Derfor har Ishøj Kommunes Sundhed & Ældrecenter lavet en kostguide, der skal gøre hverdagen nemmere for alle, der arbejder med omsorg og pleje af ældre i kommunen.

Kostguiden er så lille, at den nemt kan puttes i lommen:

"Idéen er, at plejepersonalet selv skal kunne vejlede de ældre om den rette kost, hvor de før måske var nødt til at slå noget op i en mappe, en bog eller ringe til centralkøkkenet. Nu kan personalet selv tage beslutninger om kosten.

Vi kommer også til at kunne yde en bedre og hurtigere service til borgerne, når de har spørgsmål om, hvad de skal spise," fortæller Helle West, der har været tovholder på arbejdet med guiden. Hun er til daglig leder af køkkenet på omsorgscentret Kærbo.

Fælles platform

Kostguiden er blevet til i et tværfagligt samarbejde i Sundhed & Ældre for at sikre, at guiden fik et sprog, som alle kan forstå.

"Tidligere ringede plejepersonalet ofte til køkkenet med spørgsmål, og der opstod af og til tvivl, fordi vi ikke altid kalder tingene det samme.

Med kostguiden sikrer vi, at vi fremover har en fælles platform, som vi kan snakke kost og ernæring ud fra. Det kommer borgerne til gode, fordi vi nu kan vejlede dem hurtigere og nemmere. Det er vigtigt for os, at kostguiden er lille, letlæselig og giver mening for alle, så personalet har lyst til at bruge den," slutter Helle West.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062