23948sdkhjf

Ny demensplan samler indsatsen omkring demente

Vejle Kommune har allerede i dag et højt kvalitativt og kvantitativt tilbud til demente. Men antallet af demente vil stige i de kommende år. Seniorudvalget har derfor vedtaget en samlet demensplan, som skal styrke indsatsen over for de svageste ældre.

 

En tidligere og koordineret indsats

En tidlig og koordineret indsats for demente og deres pårørende. Tidlig opsporing af demens og udbredelse af kendskabet til sygdommen. Udvikling af tilbud til demente baseret på den nyeste forskning. Undervisning af alle medarbejdere i Senior Service Drift, så de har den nødvendige viden på demensområdet. Og samling af ekspertisen på demensområdet. Det er nogle af handlingerne i den nye demensplan, som skal sikre alle borgere med demens et værdigt liv. Planen tager afsæt i Ældrepolitikken, der netop lægger vægt på, at der skal tages særligt hånd om de særligt sårbare borgere i kommunen.

- Med den nye demensplan, som samler og løfter indsatsen på demensområdet, står vi godt rustet til at klare de store udfordringer i de kommende år med et stigende antal ældre og dermed også flere demente borgere, siger Peter Borup Sørensen, formand for Seniorudvalget.

 

En styrket indsats

- I dag er tilbuddene til demente organiseret flere steder i Senior Service. Med den ny plan ønsker vi at styrke indsatsen og sikre en bedre koordinering af tilbuddene. Det skal sikre en ensartet høj faglig ekspertise og skabe større overblik, effektivitet og fleksibilitet, understreger Peter Borup Sørensen.

Demenskonsulenter, demenspsykolog, musikterapeuter og lederne for demensplejecentrene Kløverhaven, Lindegården og Lindehaven samles i en særlig stab under én demensfaglig leder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062