23948sdkhjf

OP-samarbejde til 100 mio. kr. skal sænke udgifterne i ældreplejen

Lev vel: Nyt stort partnerskab mellem en række kommuner samt offentlige og private virksomheder har fokus på at reducere de fremtidige udgifter til den offentlige ældrepleje
Det voksende antal ældre skal have mange flere muligheder for at klare sig selv, hvis den offentlige sektors udgifter ikke skal eksplodere.

Derfor er mere end 100 virksomheder, forskningsinstitutioner, organisationer, hospitaler, regioner og kommuner gået sammen for at udvikle nye innovative servicetilbud og teknologiske løsninger til den voksende gruppe ældre, som kan og vil fortsætte med at have et aktivt liv, når de er langt oppe i årene.

Det er første gang herhjemme, at så mange forskellige parter går sammen i så stor en samlet satsning. I spidsen for initiativet ’Lev Vel’ står Væksthus Hovedstadsregionen og Alexandra Instituttet.

Partnerskabet har et samlet budget på 100 mio. kroner, hvoraf en stor del kommer fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

“I dag er der fokus på service til de ældre, der har et massivt behov for hjælp, mens der stort set ikke findes tilbud til velfungerende ældre, som gerne vil klare sig selv," siger programleder Dorthe Junge, Væksthus Hovedstadsregionen.

Bedre samspil

Målet for Lev Vel er at udvikle muligheder til denne gruppe ældre og samtidig reducere de kommunale og regionale udgifter til fremtidens ældrepleje. Det sker bl.a. ved at sikre et bedre samspil mellem hospitaler, praktiserende læger, den kommunale hjemmepleje og de andre aktører på området.

En af ambitionerne med Lev Vel er også, at det skal være med til at skubbe til den måde, som samfundsopgaverne bliver løst på.

Ifølge Peter Carstensen fra Alexandra Instituttet sker det ved, at de mange forskellige aktiviteter skal foregå på tværs af aktører i private virksomheder, det offentlige og vidensinstitutioner, som ikke har tradition for at arbejde sammen. Og så kommer det hele til at foregå i et levende laboratorium, hvor kommunale og private tilbud til de ældre er adgangsvejen til, at brugerne, de ældre, bliver inddraget i udviklingen af de nye løsninger.

“På den måde sikrer vi os, at de løsninger og services, der udvikles, rent faktisk kan bruges og efterspørges af de ældre," fastslår Peter Carstensen.

Projektet Lev Vel løber over de næste fire år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115