23948sdkhjf

Danmarksmesterskab i SOSU

Norge gør det, Sverige og Finland har gjort det i mange år. Og nu skal Danmark for første gang holde Danmarksmesterskab for social- og sundhedsassistentelever
Odense er næste år vært for erhvervsuddannelsernes Danmarks-mesterskab. Omkring 200 af landets mest talentfulde unge – heriblandt social- og sundhedsassistenter - vil den 27.– 29. januar 2011 dyste om at blive kåret som de bedste inden for deres fag.

Det er første gang, erhvervsuddannelserne arrangerer et samlet Danmarksmesterskab. Og første gang overhovedet, at social- og sundhedsassistenter viser deres kompetencer frem ved et Danmarksmesterskab. Målet er at give de unge social- og sundhedsassistenter en enestående mulighed for at vise deres talenter og få skærpet interessen for faglig udvikling - og vise omverdenen, hvor meget der kræves af en dygtig sosu-assistent.

Sideløbende med konkurrencerne for de unge sosu-assistentelever bliver der afviklet konkurrencer for folkeskoleelever fra Region Syddanmark. Disse konkurrencer bliver transmitteret live via internettet til samtlige folkeskoler i landet. På den måde fungerer mesterskabet som en nærværende og interaktiv studievejledning, så flere af dem måske vil vælge uddannelsen som et aktivt og velovervejet tilvalg.

SkillsDenmark forventer 30.000 besøgende i Odense Congress Center i løbet af de tre konkurrencedage. Her kommer først og fremmest rigtig mange unge elever. Derudover vil der være repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter, Odense by, kommune og erhvervsliv, folkeskolerne og Undervisningsministeriet.

Endelig vil der være deltagere, som til daglig arbejder med social- og sundhedsområdet, medarbejdere fra social- og sundhedsskolerne, kommunale og regionale arbejdspladser, mfl., lige som pressen vil være massivt til stede.

Aktører bag DM

DM i erhvervsuddannelser arrangeres af SkillsDenmark, der er en paraplyorganisation for de Faglige Udvalg og skoler, der står bag DM i erhvervsuddannelser.

SkillsDenmark arrangerer endvidere fagenes deltagelse ved WorldSkills – verdensmesterskaber for erhvervsuddannelser.

Det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen (PASS) samt social- og sundhedsskolerne står for gennemførelse af konkurrencer for sosu-assistentelever.

Læs mere om mesterskabet og sponsorater på www.skillsdenmark.dk

www.sosuinfo.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078