23948sdkhjf

Udbudsrunde helt efter bogen

Problemet omkring ortopædisk fodtøj i Esbjerg Kommune kan ikke henlægges til kommunens indkøbsafdeling, for her er tingene foregået helt efter bogen
Indkøbsafdelingen i Esbjerg Kommune kører deres udbudsrunder helt efter bogen, og der er ikke noget at komme efter. Det syntes at være konklusionen, når udbudsmaterialet såvel som udbudspraksis for udbudsrunden omkring ortopædisk fodtøj kigges efter i sømmene.

“Når vi sender varer og tjenesteydelser i udbud, foregår det ofte i samarbejde med vores indkøbscentral, 12-bygruppen. Det er også tilfældet i det konkrete eksempel," fortæller Jytte Lose, der er indkøbschef i Esbjerg Kommune.

"Når vi handler ind via indkøbscentralen, har de forskellige kommuner bidraget til at sammensætte kravspecifikationerne til udbudsmaterialet. Det foregår i en fælles tværkommunal arbejdsgruppe, som består af indkøbere såvel som fagligt personale," siger Jytte Lose.

Fag-ansvarligt udbud

I forhold til indkøb af ortopædisk fodtøj er det indkøbschefens eget område – og det er således Jytte Lose selv, og ikke en af hendes indkøbere, der har ressortansvaret for ortopædisk fodtøj.

Her fortæller hun, at arbejdsgruppen har bestået af fagpersonale i form af socialrådgivere såvel som fysioterapeuter. Dette for at sikre et fagligt forsvarligt udbudsmateriale, som kan leve op til brugernes dokumenterede behov.

"Udbudsloven foreskriver, at kommuner i forbindelse med udbud af hjælpemidler skal sende kravspecifikationerne til høring i kommunens Handicapråd. Det er naturligvis også sket i det konkrete tilfælde med ortopædisk fodtøj", fortæller Jytte Lose.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11