23948sdkhjf

FOA samler lederne i ældreplejen

De alvorlige svigt i den københavnske hjemmepleje stiller store udfordringer til ledere og medarbejdere i den samlede ældrepleje landet over. Derfor inviterer FOA lederne i ældreplejen til at være med til at kvalificere debatten.  
Mistet grebet

"Det har været helt tydeligt, at sagerne i den københavnske ældrepleje har handlet om medarbejdere, der har mistet grebet om den faglighed og de værdier, som er den altafgørende forudsætning for at levere velfærd af høj kvalitet i arbejdet med mennesker, men også om ledere, der har mistet taget i arbejdspladsen", siger Dennis Kristensen, formand for FOA."Vi har som forbund et ansvar for, at debatten om faglighed og ansvar sættes i højsædet blandt FOA's medlemmer, og her spiller lederne en afgørende rolle," siger FOAs formand. 

En kvalificeret debat

"Jeg er sikker på, at lederne i ældreplejen kan være med til at kvalificere den debat blandt de ansatte om faglighed, værdier og ansvar, som vi vil sætte i gang straks efter sommeren," siger Dennis Kristensen."Derfor inviterer vi FOA's ledermedlemmer til møde 20. august 2010, hvor jeg håber, at vi kan igangsætte den dialog, som skal til både for at kvalificere forbundets arbejde og for at sætte skub i den nødvendige debat og selvransagelse i den samlede ældrepleje. Og selvom jeg fortsat tror på, at langt hovedparten af arbejdspladserne i den samlede ældrepleje er befolket med ledere og medarbejdere, der brænder for at arbejde med ældre, og som hver eneste dag knokler for at levere den bedst mulige indsats - også når vilkårene er for ringe -, så skal vi alle lære af svigtene i den københavnske hjemmepleje. Det er et fælles ansvar for både medarbejdere og ledere at genskabe befolkningens tillid til ældreplejen. Derfor inviterer vi også Kommunernes Landsforening til at komme med KL's indspark til debatten ved mødet for vore ledere," siger formanden. 

Møde for alle aktører

FOA har desuden inviteret alle tillidsrepræsentanter i ældreplejen til møde 30. august 2010 for at sætte gang i en dialog på de enkelte arbejdspladser."En del af læren af de aktuelle sager, bør være, at dem, der ser faresignaler, også skal tage ansvaret på sig for at gribe ind eller sige fra. Det bør være en naturlig del af arbejdskulturen, at man som både leder og medarbejder netop tager det ansvar på sig - også når andre på arbejdspladsen lader kvaliteten og etikken gå af fløjten", siger Dennis Kristensen."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094