23948sdkhjf

Kommunerne bliver snydt

Fredensborg Kommune har stoppet en sag. Fire mere er ved at blive undersøgt, men problemet er sandsynligvis meget større. Fiktive lønsedler har vist sig som en hurtig genvej til sociale ydelser i Danmark. Fredensborg Kommune har indtil videre stoppet en sag, hvor den kommunale andel af kontanthjælpen udgjorde 50.000 kr. Flere er på vej og hver sag koster både stat og kommune mange penge.

 

Et middel til dagpenge

Metoden går i al sin enkelthed ud på at EU-borgere med en fiktiv ansættelseskontrakt i hånden får opholds- og arbejdstilladelse af Statsforvaltningen. Herefter bosætter de sig i en kommune, modtager løn i en ganske kort periode, hvorefter de bliver afskediget og er berettiget til sociale ydelser.Det er bl.a. i rengøringsbranchen og byggebranchen, at der tilsyneladende er problemer med fiktive ansættelseskontrakter og fiktive lønsedler, der bruges som middel til at få adgang til kontanthjælp, sygedagpenge og boligsikring. 

Skal stoppes nu

Borgmester i Fredensborg Kommune Thomas Lykke Pedersen er kritisk over for både Statsforvaltningen og de virksomheder, som bevidst eller ubevidst medvirker til snyderiet."Jeg kan godt forstå, at forholdsvis fattige mennesker - typisk fra Østeuropa - ønsker at få del i det danske velfærdssystem. Men jeg forstår ikke, at der er enkelte virksomheder, der tilsyneladende har en andel i, at det kan lade sig gøre. Man kan kun gisne om, hvorfor, men under alle omstændigheder er taberne i det her spil alle de mange skatteydere, der holder sig til spillereglerne, og det er bare ikke i orden. Samtidig kunne vi godt tænke os, at Statsforvaltningen lidt mere aktivt gik ind og vurderede hver enkelt ansøgning. Det er jo også staten der taber penge på snyderiet", slutter Thomas Lykke.Fredensborg Kommune vil som følge af sagerne stramme betydeligt op i forhold til, hvornår man kan blive registreret som bosiddende i kommunen, og dermed kunne modtage sociale ydelser. 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062