23948sdkhjf

Ny årsberetning fra Abortsamrådet

Abortsamrådet i Region Syddanmark udgiver årsberetningen for 2009. I lighed med de to foregående år udgiver "Samrådet for svangerskabsafbrydelse, fosterreduktion og sterilisation" i Region Syddanmark en beretning for årets arbejde. Årsberetning 2009 er nu tilgængelig.

Når en kvinde ønsker abort efter 12. graviditetsuge, skal et såkaldt samråd tage stilling til, om ansøgningen kan imødekommes eller munde ud i et afslag.

Normalt kan man ikke få abort efter 12. uge, men i særlige tilfælde kan der dispenseres fra denne regel. Det kan for eksempel være, hvor man skønner, at kvinden ikke magter barnet på grund af sociale, helbredsmæssige eller psykiske årsager. Eller, hvilket er i størstedelen af tilfældene, hvis der er tegn på svære misdannelser eller genfejl hos fosteret.

Det er altid kvinden selv, der tager initiativ til en sag om abort efter 12. graviditetsuge.

 

205 ansøgninger på et år

I 2009 behandlede "Samrådet for svangerskabsafbrydelse, fosterreduktion og sterilisation i Region Syddanmark" 180 henvendelser. Ansøgningerne fordelte sig således:
  • 177 ansøgninger om tilladelse til abort efter udløbet af 12. graviditetsuge.
  • 9 ansøgninger om tilladelse til abort fra unge under 18 år.
  • 5 ansøgninger om tilladelse til fosterreduktion.
  • 14 ansøgninger om tilladelse til sterilisation.


Hvem får afslag og hvem får lov?

I langt de fleste tilfælde gives der tilsagn om abort, hvis der er tegn på misdannelser. Kun tre ud af 88 ansøgninger fik afslag i 2009. Antallet af afslag i denne kategori matcher de to foregående år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094