23948sdkhjf

Gør livet lettere

Hvordan bliver livet lettere at leve? Det har CareNet en masse forslag til i form af en række velfærdsteknologiske hjælpemidler, som blev vist på årets Health & Rehab-messe. Alle har til formål at støtte brugerne i en ellers tung og uhåndterbar hverdag.

Der er f.eks. den berømte sælrobot, Paro. Med sin noget så bløde pels og store, mørke øjne har Paro luffet sig ind i mange hjerter. Men Paro er ikke kun til fornøjelser. Sælrobotten har ved hjælp af en række sensorer og avanceret mekanik vist sig at have en yderst gavnlig effekt på bl.a. demensramte og udviklingshæmmede.

Spiserobotten MySpoon er bogstaveligt talt en af de mere håndgribelige hjælpemidler, CareNet viste på messen. MySpoon er et hjælpemiddel til folk, der på grund af funktionsnedsættelser ikke kan spise selv. Ved hjælp af et joystick bestemmer brugeren af MySpoon selv, hvilke dele af spise-tallerkenen vedkommende vil have mad fra. Joysticket kan fx styres af hænder, hage eller fødder alt efter behov. CareNet er et netværk, der sætter udvikling, anvendelse og udbredelse af robot- og velfærdsteknologi til pleje og omsorg på dagsordenen. Formålet er at skabe samspil og synergi mellem aktørerne på området og at øge fokus på de teknologiske muligheder, der ligger for udviklingen af velfærdssektoren.

Visionen for netværket er at skabe basis for at imødegå fremtidens krav om øget kvalitet på trods af stigende udfordringer i form af mangel på ressourcer, samt at blive et vækstforum for alle interessenter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078