23948sdkhjf

Lægeforeningen: stop diskrimination af psykisk syge

Regeringen og regionerne bør i de kommende økonomiforhandlinger rette op på diskrimineringen af psykisk syge. Der bruges i dag langt færre penge på at tilbyde dem den rigtige behandling end på patienter med fysiske sygdomme. Samtidig kommer en del af de penge, som bruges i psykiatrien i dag fra satspuljemidler til socialt udsatte.

 

Ligesom andre patienter

"Psykisk syge er syge ligesom andre patienter. De har krav på, at der bliver afsat tilstrækkeligt med ressourcer til at sikre dem en ordentlig behandling, og de har også krav på samme stabile finansiering af behandling som andre patienter. Det er uværdigt og helt ude af trit med en moderne sygdomsopfattelse på den måde at gøre forskel på patientgrupper", siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Lægeforeningen har netop vedtaget en psykiatripolitik, som efterlyser politisk vilje til at sikre psykiatriske patienter den nødvendige lægelige behandling, ordentlige fysiske rammer og et permanent økonomisk løft til psykiatrien.

250.000 danskere lider af depression, 250.000 af angsttilstande, 75.000 af spiseforstyrrelser og 40.000 af psykoser.  Hos voksne er psykiske sygdomme årsag til halvdelen af alle langtidssygemeldinger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063