23948sdkhjf

Lægeuddannelse et stort løft for regionen

Oprettelsen af en lægeuddannelse på Aalborg Universitet får stor betydning for Nordjyllands udvikling. Det er den naturlige konsekvens, når regionen fra sommeren 2010 kan begynde uddannelse af læger til sygehuse og lægepraksis.

 

Aalborg Universitet kan fra sommeren 2010 tilbyde en lægeuddannelse.

- Jeg vil gratulere Aalborg Universitet med det nye uddannelsestilbud. Med beslutningen kan vi nu arbejde målrettet for, at Nordjylland kan tilbyde en relevant uddannelse til lægerne, som får stor betydning for hele regionen, siger Ulla Astman, regionsrådsformand.

- Beslutningen får en meget positiv betydning for den regionale udvikling, hvor vi har brug for læger til det kommende nye Aalborg Sygehus, og samtidig skal vi rekruttere en række praktiserende læger, siger Ulla Astman.

Universitetet havde søgt om oprettelse af 100 pladser, men de har foreløbigt fået godkendt 50.

 

Dialog er vejen frem

Region Nordjylland er klar til dialog med universiteterne i Århus og Aalborg samt Region Midtjylland om det nye uddannelsestilbud:

- Vi skal finde den bedste samarbejdsløsning, som betyder, at uddannelsen kommer godt i gang, uden at det får negativ betydning for Århus Universitets uddannelsestilbud, siger Ulla Astman.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062