23948sdkhjf

Læger: Useriøs kritik af lægers bijob

Ekstra Bladet bragte torsdag d. 24. juni under overskriften '1694 læger i lommen på medicinalindustrien'  flere artikler, hvor en række aktører kritiserer lægers fuldt lovlige samarbejde med lægemiddelindustrien. Avisen bringer en liste over alle læger, som har fået Lægemiddelstyrelsens ja til dette samarbejde.  
Skal kun tjene en herre

En af kritikerne er Bent Hansen, formand for Danske Regioner, som mener, at det er vigtigt, at 'læger kun tjener én herre'. Han giver udtryk for bekymring over, om lægerne kan passe deres almindelige arbejde.Overlægeforeningens formand Erik Kristensen peger på, at lægers bijob allerede i dag er reguleret af den overenskomst, som Danske Regioner selv har indgået med overlægerne."Reglerne fastslår, at bijob ikke må påvirke hovedbeskæftigelsen. Det lever vi selvfølgelig op til. Det er helt useriøst af Bent Hansen at gå ud med denne kritik. Især når han ikke forholder sig til, at langt hovedparten af lægers bibeskæftigelse foregår for offentlige myndigheder som kommuner, råd og nævn, siger han. 

Uforståelig kritik

For Lægeforeningen er det ubegribeligt, at regionernes formand kan udtrykke skepsis over for, at læger - med myndighedernes godkendelse - deltager i fx kliniske forsøg og  andre former for udvikling af ny medicin."Det er afgørende for udvikling af nye lægemidler, og hvis ikke læger skulle deltage i det arbejde, hvem skulle så? Bent Hansen burde vide bedre", siger Yves Sales, formand for Lægeforeningens lægemiddeludvalg.Selv om det kan være ubehageligt for læger at blive hængt ud på en liste som i dagens udgave af Ekstra Bladet, opfordrer Lægeforeningen fortsat alle læger, som samarbejder med et lægemiddelfirma, til at få Lægemiddelstyrelsens godkendelse."Der er et lovkrav, og vi støtter fuldt ud, at der er åbenhed om samarbejdet mellem læger og lægemiddelindustri. Derfor er det også absurd, at netop de læger, som følger reglerne, skal udsættes for usaglig kritik", siger Yves Sales.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078