23948sdkhjf

Bedre forhold for psykiatriske patienter

Danmarks 30 farligste patienter på Sikringsafdelingen i Region Sjælland, som alle er anbragt ved dom eller farlighedsdekret, får nu bedret forholdene. Onsdag vedtog et bredt flertal bestående af regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Liberal Alliance en lov, som giver afdelingen lov til at bruge oppegående tvang.

 

Oppegående tvang

Oppegående tvang består i, at patienten får remme om mave, ankler og håndled , så patienten kan gå, men ikke sparke og slå andre. Det vil øge livskvaliteten for de meget få personer, det drejer sig om, fordi de ikke skal være isolerede eller tvangsfikserede liggende. Derudover er det også blevet lovbestemt, at de skal have en fast vagt med sig, som tilser, at de ikke skader sig selv eller bliver skadet af andre.

Loven er en stadfæstelse af en ulovlig praksis, som blev anvendt, fordi afdelingen vurderede, at det var bedst for patienterne. Loven stiller samtidigt store krav til patienternes retssikkerhed - oppegående tvang kan således ikke iværksættes uden godkendes af Sundhedsstyrelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094