23948sdkhjf

Nye veje for diabetikere

Diabetes er i voldsom fremmarch, og mange diabetikere udvikler fodsår, som fører til forringet livskvalitet for patienterne. Patienterne bruger meget tid i venteværelser og ikke mindst i transporten til og fra hospitalerne. Telesårsprojektet skal ændre på denne spildtid.

Fjernkonsultation af diabetikere

Telesårsprojektet betyder, at patienter får vurderet sin sygdom på et tidspunkt, hvor lægen sidder i et hjørne af Danmark, mens patienten sidder i et andet.

- Det kan lade sig gøre ved hjælp af elektronisk overførte billeder via mobiltelefon. På den måde slipper patienten for at blive transporteret lang vej, på at bruge tid i et venteværelser og samtidig bliver arbejdskraft på hospitaler og i hjemmesygeplejen frigjort. Løsningen sikrer en hurtigere og bedre koordineret behandling, hvorved flere patienter kan undgå komplikationer og indlæggelse, siger Lise Anhøj, centerchef for Den kommunale Sygepleje Kalundborg Kommune.

- Det er et meget spændende projekt. Hvis vi kan nedbringe transporttiden, og de gener det medfører for borgerne samt øger kvaliteten af behandlingen, og samtidig spare ressourcer, vil det være en meget attraktiv løsning, siger Henrik Hauschildt Juhl, social-, sundheds- & arbejdsmarkedsdirektør.

 

Finansieret af ABT-fonden

En tredjedel af befolkningen lever med én eller flere kroniske sygdomme, og 80 % af de samlede sundhedsudgifter anvendes til behandling heraf.

Telesårsprojektet, som begyndte 1. januar 2010, er finansieret af ABT-fonden (Anvendt Borgernær Teknologi). Projektet er et demonstrationsprojekt med udgangspunkt i to spydspidsregioner,

Sjælland og Syddanmark, med hver fire kommuner (hhv. Kalundborg, Næstved, Sorø og Guldborgsund og Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Odense og Nordfyns), samt et tæt samarbejde med Århus Kommune, der har et lignende projekt. I Kalundborg Kommune er projektet forankret i Den kommunale Sygepleje.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094