23948sdkhjf

KL: Ingen nye regler for udsatte børnefamilier

En ny, omfattende KL-undersøgelse viser, at kommunerne har et fint samarbejde om sager med udsatte familier, der flytter mellem kommunerne. Samtidig peger kommunerne på, at der ikke er behov for lovændringer på området. Alligevel vil KL nu drøfte med Socialministeriet, hvad der kan gøres for at styrke sagsbehandlingen i kommunerne.  
Kommunernes håndtering skulle undersøges

Undersøgelsen kom i stand på baggrund af nogle konkrete sager om udsatte familier med børn, der flytter mellem kommuner, som KL i marts diskuterede på et møde med socialministeren. På mødet meddelte KL ministeren, at KL ville undersøge, hvordan kommunerne håndterer sagsbehandlingen af de sociale sager, hvor en udsat familie med børn flytter mellem flere kommuner."Der tegner sig et klart billede: Når familier med udsatte børn flytter fra den ene kommune til den anden, oplever kommunerne generelt, at de har et godt samarbejde med hinanden. Og når kommunerne arbejder med disse vanskelige sager, oplever de ikke, at der er lovmæssige barrierer", siger KL's næstformand Erik Fabrin. 

Bedre sagsbehandling

"I undersøgelsen peger kommunerne dog på en række udfordringer, som de hver især og i samarbejde med hinanden kan blive bedre til at løse. Fx er det vigtigt, at de mellemkommunale underretninger tydeligt beskriver, hvor bekymret fraflytterkommunen er for børnene i den pågældende udsatte familie. Og kommunernes har behov for en præcisering af, hvornår man godt kan videregive oplysninger til den nye kommune uden først at skulle indhente samtykke fra den udsatte familie"."I lyset af dette vil KL nu tage initiativ til sammen med kommunerne at se på, hvordan sagsbehandlingen og sagsgangene kan blive bedre. Desuden vil KL invitere Socialministeriet til et møde for blandt andet at drøfte, hvordan vi sammen får taget hånd om en præcisering af reglerne omkring videregivelse af oplysninger," siger Erik Fabrin.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125