23948sdkhjf

Lægeforeningen: Gode takter i ny akut-aftale

Regeringens og Dansk Folkepartis nye aftale om akutområdet er et acceptabelt bud på at sikre de nære sundhedstilbud. I en politisk vanskelig sag er det lykkedes at lande med en løsning, som i det og store hele er et skridt i den rigtige retning. Det mener Lægeforeningen.

 

En kritisk formand

"Det er positivt, at aftalen indebærer, at patienter med akutte livstruende sygdomme skal køres til de kommende avancerede akutafdelinger. Det er helt afgørende for Lægeforeningen, at alle får adgang til den bedste behandling. Aftalens prioritering af tidssvarende lægehuse er også et stort skridt i den rigtige retning.," siger formanden for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen. Han er dog kritisk over for aftalens forslag om at etablere sengepladser på de såkaldte sundheds- og akuthuse.

 

Samme tilbud til alle patienter

"Enten skal man indlægges eller også skal man ikke. Holder man ikke fast i det, risikerer vi sekunda-løsninger for nogle patientgrupper. Hvorfor skal kroniske, medicinske patienter ikke have samme tilbud som andre?", siger Mads Koch Hansen.

Han er også kritisk over for forslaget om, at alarmcentralen skal kunne etablere direkte kontakt til lægevagten, som så skal rykke ud, indtil ambulance eller lægehelikopter er fremme.

"Det bør være en lægeambulance, ikke en praktiserende læge, som kommer først til et ulykkessted. Aftalen lægger heldigvis op til, at regionerne anskaffer yderligere læge- og akutbiler, hvor der er fagligt behov, og det er den vej, vi mener, at man skal gå," siger formanden for Lægeforeningen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063