23948sdkhjf

FOA: Grotesk føljeton om rengøring

FOA mener, at det er grotesk, at man igen og igen må konstatere, at hovedstadens hospitaler ikke er rene. Nu kræver FOA en gennemgribende politisk handling.  
Beskidt undersøgelse

En ny intern undersøgelse fra Region Hovedstaden viser, at af 410 undersøgte hospitalslokaler levede mindre end en tredjedel op til kravene om rene hospitalslokaler.På Bispebjerg Hospital er kun fem procent af de undersøgte lokaler rene. Dermed er man meget tæt på at ramme bundrekorden fra Herlev Hospital, der i den seneste undersøgelse kunne stille med tre procent af lokalerne, der var rene."Det er 7. eller 8. gang, vi står med en rapport, der viser det samme. Operationsstuer og intensivafdelinger er stadig beskidte. Et klart mindretal af lokalerne er i orden. Denne gang kan vi læse om spindelvæv, døde fluer og snavs i kuvøserne. Det er intet mindre end grotesk," mener Gina Liisborg, der er formand for rengøringspersonalet på hospitalerne i FOAs Kost- og servicesektor. 

Det nytter ikke...

Den nye rapport kommer efter, at der er bevilget 18 millioner kroner ekstra af Region Hovedstaden til bedre hygiejne efter at den seneste rapport også dokumenterede, at hospitalerne var alt for beskidte."Men det nytter ikke at bevilge penge med den ene hånd, og så samtidig spare og fyre med den anden, fordi hovedstadens hospitaler overskrider budgetterne. Vejen ud af dette her er, at politikerne tager et reelt ansvar i stedet for blot at kalde resultaterne for uacceptable. Der skal flere penge til mere rengøring. Og der skal penge til bedre rengøring, så personalet får uddannelsesmuligheder. Og så er politikerne nødt til at indstille deres privatiseringsiver. Jeg ved ikke, hvor ofte det skal dokumenteres, at man får, hvad man betaler for. Og betaler man mindre ved en udlicitering, så er resultatet også derefter kan vi se," siger Gina Liisborg.Hun peger på, at Gentofte Hospital - lige som sidst - er det klart bedste af de undersøgte københavnske hospitaler. 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078