Ny professor vil skabe bedre fødevarer
Richard Ipsen vil i sit nye professorat bl.a. forske i samspillet mellem fødevarers molekylære struktur og menneskekroppens velbefindende. Forskningen vil i fremtiden kunne give forbrugerne nye, sunde fødevarer med større velsmag.
Richard Ipsen vil i den kommende tid videreudvikle forskningsområdet inden for fødevarers struktur ved at øge forståelsen af, hvordan levnedsmidlers bestanddele på molekylært niveau påvirker fødevarers konsistens og tekstur.
Sidste år var Richard Ipsen med til at udbygge forsøgsmejeriet på Institut for Fødevarevidenskab, så det nu ved hjælp af online sensorer og hurtiganalyser af data er muligt at undersøge, hvordan fremstillingsprocesser påvirker mejeriprodukters struktur.
I sin forskning har Richard Ipsen desuden arbejdet i tæt samarbejde med mejeriindustrien og ingrediensvirksomheder om fødevarers struktur.
På undervisningsområdet kommer Richard Ipsen til at stå i spidsen for uddannelsen af fremtidens mejeriingeniører på den internationale kandidatuddannelse i mejeriteknologi ved LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet. Uddannelsen er enestående i verden og færdiguddannede kandidaterne nyder derfor stor anerkendelse i fødevareindustrien.