23948sdkhjf

TV2-journalist forfulgte hjemmehjælper...

En social- og sundhedshjælper fra plejehjemmet Håndværkerhaven kan efter tjenstlig samtale med Københavns kommune nu fortsætte i sit job. TV 2's anklager om slendrian har i den pågældende sag vist sig ikke at holde vand.  
Blev forfulgt

I TV 2 Nyhederne den 4. juli 2010 blev social- og sundhedshjælperen forfulgt med skjult kamera - og der blev blandt andet vist, at hun parkerede uden for sit eget hjem i en time. Anledningen var, at social- og sundhedshjælperen gennem store dele af arbejdsdagen var blevet forfulgt af ukendte mandspersoner - både til fods og i bil. Social- og sundhedshjælperen følte sig meget utryg, og til sidst lykkedes det hende at slippe fra forfølgerne, hvorefter hun søgte tilflugt i sin egen lejlighed.I lejligheden kontaktede hun den vagthavende sygeplejerske og senere også områdelederen. Begge disse vidneudsagn støtter social- og sundhedshjælperens forklaring. Derfor har Københavns kommune nu afgjort, at der intet er at bebrejde social- og sundhedshjælperen. 

Forfølgerene var journalister

Det har bagefter vist sig, at forfølgerne var TV 2's reportagehold. Når social- og sundhedshjælperens bil kunne filmes i en time uden for bopælen, så var det for at søge tilflugt mod fremmede mænd, der ikke ville give sig til kende, men som altså senere viste sig at være TV 2 selv. Dermed iscenesatte tv-stationen selv noget af den "slendrian", som TV 2 efterfølgende beskyldte hjemmehjælpere for.Den pågældende social- og sundhedshjælper og sygeplejersken opsøgte senere på arbejdsdagen forfølgerne, der undskyldte, og forklarede, at optagelserne skulle bruges til en polterabend. Det var først, da social- og sundhedshjælperen og sygeplejersken tog den forfølgende bils nummerplade, at sandheden gik op for dem. Politiet kunne om aftenen oplyse, at bilen var indregistreret af TV 2. 

FOA-formand er rystet

FOA-formand Dennis Kristensen siger, at sagen fra Håndværkerhaven endnu engang ryster ham."TV 2's afsløringer fra den københavnske hjemmepleje var rystende. Brugerne af ældreplejen har krav på håndholdt velfærd, og noget af det, der kom frem, ligger langt fra min opfattelse af, hvad velfærdsydelser i et moderne samfund skal indeholde. Men jeg må erkende, at det også er stærkt rystende, hvad de såkaldte partshøringer i sagen nu har ført med sig." 

Ringe journalistik

"Det journalistiske håndværk bag nogle af de skjulte optagelser er rystende ringe. I denne sag var TV 2, forud for udsendelsen af de skjulte optagelser, bekendt med, at social- og sundhedshjælperen reagerede på forfølgelsen af to mænd i en bil, som senere viste sig at være indregistreret af TV 2. Tv-stationen var ovenikøbet bekendt med, at forfølgerne stak den pågældende en direkte løgn om, hvad de var i gang med. Alligevel blev klippet brugt som bevis på, at den ansatte snød sig til at tilbringe en del af arbejdsdagen hjemme på privatadressen. Det er ganske enkelt uanstændigt," siger Dennis Kristensen."Tilsvarende er det for mig rystende, at TV 2 blindt har stolet på den muldvarp, som foretog optagelserne i de ansattes frokoststue, der blev tolket som snyd med de ansattes håndholdte computere - de såkaldte pda'ere. Dette klip ville have kostet den samme ansatte jobbet, hvis kommunen og FOA ikke havde gravet dybere i den ansattes forklaring og den foreliggende dokumentation, og herigennem havde konstateret, at samtalen i frokoststuen nødvendigvis måtte have haft et andet indhold, end den form for snyderi, som TV 2's tolkning bød på.""Den offentlige sektor skal naturligvis være gennemsigtig, så skatteyderne har indblik i, hvad skattekronerne anvendes til. Og skjult kamera kan naturligvis også anvendes overfor offentligt ansatte, hvis spillereglerne i øvrigt overholdes. Men anvendelsen af skjulte optagelser stiller store krav til tv-stationernes grundighed, dokumentation og etik. I forhold til den pågældende medarbejder, der nu heldigvis kan fortsætte sin ansættelse ved kommunen, svigtede TV 2 både grundigheden, dokumentationen og etikken," siger Dennis Kristensen. 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172