23948sdkhjf

Aalborg: Forebyggelse virker

Forebyggelse virker - det er konklusionen på de nyeste tal fra Sundhedscenter Aalborgs hjerte- og KOL rehabilitering. Aalborg Kommune har siden 2006 henholdsvis 2007 tilbudt rehabilitering for at sikre en bedre livskvalitet for borgere, der lever med enten en hjertesygdom eller med KOL. Tilbuddene er tilrettelagt efter faglige standarder, som betyder, at indsatserne kan dokumentere effekten.

Bedre livskvalitet og færre indlæggelser

Effekten af forebyggelse skal følges over tid. Det er netop muligt med de nyeste tal fra perioden 2007 til 2009. Tallene viser, at i forhold til de to diagnoser, er antallet af indlæggelser og kontakt til de regionale sygehuse faldet med 556 fra borgerne i Aalborg Kommune.

Thomas Kastrup-Larsen, rådmand i Aalborg Kommune, siger:

"Det er glædeligt, at tallene nu kan dokumentere, at disse borgere i Aalborg Kommune får et bedre liv med færre indlæggelser. Samtidigt viser tallene, at byrådets prioritering af forebyggelse også medvirker til, at Aalborg Kommunes træk på sygehusene falder. Det er den helt optimale løsning på én gang at sikre en bedre livskvalitet samtidigt med at få færre indlæggelser."

 

Forebyggelse mindsker stigning i udgifter

Kommunerne medfinansierer sygehusvæsenet gennem betaling for indlæggelse og ambulante besøg. Disse udgifter falder, når borgernes kontakt mindskes - og stiger, når den øges. Aalborg Kommunes udgifter til behandling på sygehusene til den patientgruppe er faldet 1,7 mio. kr. fra 2007 til 2009. Den kommunale medfinansiering er samlet set steget i samme periode fra 292 mio. kr. til 333 mio. kr. De nye tal betyder derfor ikke, at indsatserne reducerer disse udgifter. Men de nye tal viser, at forebyggelse er med til at mindske stigningen i disse udgifter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078