23948sdkhjf

Bedre løn til læger

Budskabet fra Lønkommissionen er egentligt ret klart, siger Lisbeth Lintz formand for Yngre Læger og Erik Kristensen, formand for Overlægeforeningen. Uddannelse og viden er vejen til vækst. Derfor skal vi belønne de højtuddannede, der tager en uddannelse og sikrer viden og udvikling - og vi skal gøre det bedre, end vi gør i dag.

 

Hvor meget fortjener en læge?

Hvor meget (for-)tjener en læge, en sygeplejerske eller en sosu-assistent? Giver det mening at sammenligne fx en politibetjent på nattevagt, en folkeskolelærer og en privatansat ingeniør? Og hvordan vægter vi uddannelse og ansvar, når lønkronerne skal fordeles?

Overenskomstforhandlingerne i 2008 satte for alvor fokus på løn og lønforskelle. Debatten var hed, og mens tal og sammenligninger svirrede i medierne, gik bl.a. pædagoger og sygeplejersker i strejke og forlangte større lønstigninger end andre. Regeringen nedsatte en Lønkommission til at kaste lys over fakta. Er vi så blevet klogere, spørger de to læger.

 

Vi er klogere...

Ja, vi er blevet klogere, siger Yngre Lægers formand Lisbeth Lintz og formand for Overlægeforeningen Erik Kristensen, og der er grund til at rose Lønkommissionen. Vi har først og fremmest fået bedre lønstatistiske begreber, der vil gøre de tekniske diskussioner lettere i fremtiden. Men hvad kan vi ellers bruge Lønkommissionens resultater til?

Generelt er vi læger glade for vores arbejde, og de fleste af os arbejder væsentligt mere end 37 timer om ugen i det offentlige sundhedsvæsen. Det vil vi gerne fortsætte med, men vi vil også gerne have forståelse for, at uddannelse, efteruddannelse, ledelsesansvar mv. skal kunne ses på lønsedlen, siger de to.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065