23948sdkhjf

Utilfredshed med responstider i Midtjylland

Region Midtjylland har offentliggjort de seneste tal for responstider, hvor Favrskov - med 13 minutter - ligger langt fra den gennemsnitlige responstid på 10 min. Det får den tidligere borgmester til at råbe op.

Den tidligere borgmester, Anders G. Christensen (V), mener, at borgerne i Favrskov Kommune længe nok har hørt, at akutberedskabet og responstiderne skal ses som et samlet gennemsnit - og her holder tiden på de 10 min lige. Det er nok fint for regionen, men hvad med borgerne i Favrskov.

 

En kogende oplevelse

"Jeg har i min tid som borgmester, dels i Hadsten kommune og senest i Favrskov, været i dialog med Falck og amt / region om responstiderne i vores kommune. Her har svaret hver gang været, at de hændelser, hvor borger har ventet urimelig lang tid, har været enkeltstående tilfælde - og man har beklaget. Nu må vi med den sidste opgørelse sige, at nu er der ikke plads til flere beklagelser - det er tid til handling", siger Anders G. Christensen, der i dag er gruppeformand for Venstre i Favrskov Byråd.

"Når jeg ser, at Bent Hansens udtaler, "at der ikke er noget at komme efter", må jeg sige, at det er en kende arrogant. Når jeg også tager i betragtning, at Regionen med indførelsen af sin egen AMK-enhed sagde, at de ville være bedre til at disponere ambulancerne, hvilket jo med den sidste statistik har vist sig ikke at holde. Når regionen og Bent Hansen siger, at gennemsnitlig så er det fint, så vil det svare til, at man står med den ene fod i isvand og den anden i kogende vand. Så kan det godt ske, at det gennemsnitlig er fint. Nu står vi i Favrskov bare med den fod, der er i det "kogende" vand, og det føles ikke gennemsnitligt," siger Anders G. Christensen.

 

Tid til handling

Venstre i Favrskov Kommune har i går, på økonomiudvalgsmødet i forbindelse med behandling af forslaget til høringssvar til sundhedsplanen, foreslået, at der indskrives en meget stærk opfordring til, at regionsrådet nu tager handling med henblik på at bringe responstiderne ned.

"Det er i sidste ende regionsrådets ansvar at sikre, at der er fornuftige responstider i alle egne af region Midtjylland. Desuden har jeg tage kontakt til Venstres gruppeformand i regionen, Anne V. Kristensen, for at sætte hende ind i sagen", slutter Anders G. Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062