23948sdkhjf

Tak til stimulation - ny metode til ældre

Nye metoder: Ringkøbing-Skjern får 400.000 kroner til et forsøg med at udvikle en bedre ældrepleje - og er først med ny behandlingsmetode
Hjemmeplejen i Videbæk har søgt og fået penge til projektet fra Servicestyrelsen, hvor der skal samles erfaringer med behandlingsmetoden taktil stimulation.

Taktil stimulation er, viser 20 års forskning og erfaringer fra Sverige, med til at øge ældre og ansattes helbred og livskvalitet. Metoden giver også ældre en større følelse af at være selvhjulpne, oplyser Ringkøbing-Skjern Kommune, som er den første kommune i landet til at eksperimentere med taktil stimulation.

“Taktil stimulation er behandling ved berøring. Det er lette strøg på kroppen, hvor man går hele kroppen igennem.

Men det er ikke massage. Med taktil stimulation får modtageren en fornemmelse af kroppen og psyken, ligesom det også kan hjælpe til at lindre smerter," fortæller sygeplejerske Else Omer fra hjemmeplejen i Videbæk.

Projektet skal samle erfaringer med taktil stimulation som et middel til at øge ældres livskvalitet og forbedre deres helbred. Samtidig håber folkene bag projektet, at forsøget med taktil stimulation også kan give de ældre en større følelse af at være selvhjulpne. En række ansatte får også tilbudt behandling med taktil stimulation.

Projektet løber over et år, og det er planen, at mellem 50 og 100 skal tilbydes behandlingerne. Halvdelen borgere og den anden halvdel ansatte i hjemmeplejen i Videbæk.

“Med projektet vil vi gerne dokumentere de effekter, som behandlingsmetoden har, så vi glæder os allerede til at se resultaterne," siger Else Omer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078