23948sdkhjf

Regionsråd skal vedtage akutberedskab

Efter tre borgermøder, 75 høringssvar, 880 underskrifter og indgående politisk behandling har forslag om akutberedskabet for Nordvestjylland kurs mod vedtagelse. Onsdag den 26. maj skal regionsrådet vedtage en endelig version.

 

Lægedækning til Holstebro

På sin vej gennem politisk behandling og høring hos borgere, kommuner og andre interesserede, har forslaget ændret form og indhold.

En af de mest markante ændringer i forhold til første version blev tilføjet under forretningsudvalgets møde tirsdag. Her foreslog udvalget at en fremtidig akutklinik i Holstebro bliver døgnåben og lægedækket. I det oprindelige forslag lød det, at akutklinikken skulle være åben mellem klokken 8 - 22 og udelukkende være betjent af sygeplejersker.

Andre eksempler på ændringer i planen er et forslag om at arbejde på at etablere et sundhedshus i Holstebro i lighed med de sundhedshuse, der er på vej i blandt andet Skive og Grenå, og at en helikopterordning skal være døgndækkende.

 

Motorvejen kommer først

Forretningsudvalget lagde desuden vægt på, at det ligger Region Midtjylland på sinde, at den nuværende placering af sundhedsuddannelserne i Holstebro ikke ændres som følge af planerne, og at det forventes, at en motorvej på strækningen Herning-Holstebro bliver bygget færdig inden det Nye Hospital i Vestjylland står klar.

Plan for akutberedskabet i Nordvestjylland er et svar på den situation, der opstår, når hospitalerne i Holstebro og Herning bliver samlet i Det Nye Hospital i Vest og nogle borgere dermed får op til 88 km. til et akuthospital.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109