23948sdkhjf

Behov for flere studerende på de sundhedsfaglige uddannelser

Trods øget tilstrømning er der stadig akut behov for flere studerende på de sundhedsfaglige uddannelser. Ministerier, arbejdsgivere, faglige organisationer og uddannelsessteder fortsætter derfor med rekrutteringskampagnen Hvid Zone, som skal tiltrække flere unge til uddannelserne som sygeplejerske, bioanalytiker og radiograf

 

Hvid Zone

Det danske sundhedsvæsen oplever, at behovet for uddannet sundhedspersonale - blandt andet sygeplejersker, radiografer og bioanalytikere - stiger.

Sidste år lancerede Undervisningsministeriet, Danske Regioner, Dansk Sygeplejeråd, Danske Bioanalytikere, Foreningen af Radiografer i Danmark, Indenrigs- og sundhedsministeriet, Kommunernes Landsforening, Professionshøjskolernes Rektorkollegium i fællesskab kampagnen Hvid Zone. Den skal rekruttere flere unge til uddannelserne som sygeplejerske, radiograf og bioanalytiker.

Kampagnen var i første omgang med til at øge tilstrømningen af studerende på de tre uddannelser markant. I forhold til 2009 har 108 pct. flere søgt radiografuddannelsen som 1. prioritet. Antallet af ansøgere til sygeplejerskeuddannelsen er steget med 44 pct. og med 40 pct. til bioanalytikeruddannelsen. Men det er ikke nok.

 

Bedre kvalitet og service kræver flere hoveder og hænder

Fremtidens overvægt af ældre betyder, at der stadig er et stort behov for, at flere unge søger ind på de sundhedsfaglige uddannelser. Parterne bag Hvid Zone vil med relanceringen af kampagnen endnu engang gøre op med gamle myter om at arbejde i sundhedssektoren og synliggøre de mange karrieremuligheder.

- Uddannelserne til sygeplejerske, bioanalytiker og radiograf tiltrak sidste år flere ansøgere - men skal vi fremtidssikre sundhedssektoren, er det nødvendigt, at endnu flere får kendskab til og vælger en af de tre uddannelser. Hvid Zone-kampagnen udfordrer i både form og budskab traditionelle forestillinger om sundhedsuddannelserne og viser de uddannelsessøgende nye sider af en karriere inden for sundhedssektoren. Jeg glæder mig til at se resultaterne af dette års indsats med kampagnen, siger undervisningsminister Tina Nedergaard.

Hun bakkes op af formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

- For det første kommer vi til at mangle hænder og hoveder til at varetage det stigende antal af opgaver i sundhedsvæsenet. For det andet får vi problemer med at udnytte alle de mange forskellige behandlingsmuligheder, som findes - for slet ikke at tale om at videreudvikle behandlingen og skabe endnu bedre kvalitet og service. Så det vil på mange måder være en ærgerlig situation, hvis vi ikke får tiltrukket flere unge til uddannelserne, siger Bent Hansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.142