Måltidsautomat med sunde og velsmagende måltider
Skal fremme sundheden for medarbejdere med skiftende arbejdstider og steder
De seneste år har der primært været fokus på et sundt udbud i kantiner på de stationære arbejdspladser, men der mangler i høj grad løsninger og nye koncepter målrettet de arbejdspladser, hvor både arbejdssteder og tider er skiftende, og derfor ikke kan tilbyde medarbejderne en kantineordning.
Samarbejdsprojekt
Det er 3F i samarbejde med Dansk Landbrug og Fødevarer, fire private firmaer og Fødevarestyrelsen, som er gået sammen om ideen. 3F involveres aktivt, da de har naturlig kontakt til målgruppen. Derfor stiller de også testvirksomheder til rådighed, eksempelvis byggepladser, transportselskaber, social- og sundhedsservice. Fødevarestyrelsen deltager, da projektet giver mulighed for at fremme sundheden overfor en målgruppe, der er svær at nå med de traditionelle metoder. Yderligere er Fødevarestyrelsen med til at sikre, at maden i automaterne opfylder de ernæringsmæssige krav i relation til de officielle anbefalinger.
Projektet har fået bevilget tilskud fra Innovationsfonden, og skal løbe over de næste tre år.