23948sdkhjf

SF: Handicappede skal ikke stavnsbindes

SF's handicapordfører Anne Baastrup havde tirsdag d. 4. maj kaldt socialministeren i samråd om regeringens nye lovforslag 169, som reelt kommer til at betyde, at borgere med handicap bliver stavnsbundet. Forslaget omhandler en ændring på det specialiserede sociale område, så handle- og betalingskommune skal være den samme. Vedtages forslaget vil det få en voldsom indvirkning på 13 000 menneskers hverdag.

 

Mindre frihed til borgerne

"I fremtiden bliver det den oprindelige opholdskommune som både skal være handle- og betalingskommune. Det vil medføre mindre frihed for den enkelte borger. Den oprindelige opholdskommune kan være i den anden ende af landet. Har man valgt at bosætte sig i Gedser skal man kontakte Skagen om en evt. ny kørestol, bare fordi det var ens oprindelige opholdskommune. Det er ikke rimeligt, " udtaler Anne Baastrup.

"Selvom der var mødt mange mennesker op, som kommer til at være stærkt berørte af regeringens nye lovforslag, var socialministeren desværre ikke lydhør. Det er ærgerligt, at ministeren ikke ville lytte til de mange gode argumenter fra de fremmødte. Men hun havde tydeligvis ikke i sinde at ændre ved lovforslaget, som regeringen stædigt fastholder," siger Anne Baastrup.

 

Eksperter på banen

"Da området er kompliceret foreslår jeg, at vi nedsætter et udvalg bestående af eksperter, praktikere og ikke mindst mennesker med handicap, som kan komme med deres bud på den bedste finansieringsmodel. Den løsning regeringen har lagt op til, duer i hvert fald ikke. Det vigtigste er, at mennesker med handicap får den rigtige støtte og hjælp, så de på trods af deres funktionsnedsættelse kan leve et liv som resten af Danmarks borgere," slutter Anne Baastrup

 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062