23948sdkhjf

Overlad ansvaret til de kostfaglige

Ældre og deres pårørende bør sige fra, hvis de oplever dårlige forhold omkring maden, mener Kost & Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry
Det er ikke i orden, at en ældre kan opleve at få syv ens retter mad syv dage om ugen. Og det vil heller ikke ske, hvis det er kost- og ernæringsfagligt personale, der har ansvaret for maden hele vejen ud til de ældre, siger Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet i en kommentar til Berlingske Tidende, som har undersøgt forholdene for ældre i Danmark.

Avisen har blandt andet fundet frem til en ældre, der har fået biksemad syv gange om ugen. Og det er ikke i orden, mener også socialminister Benedikte Kiær (K). Hun er utilfreds med forholdene og kalder syv gang biksemad om ugen for fantasiløst. Ministeren mener også, at den viden og de kompetencer, der skal til, for at kosten er varieret, er ude i kommunerne.

Det er Kost & Ernæringsforbundet enig i. Det kost- og ernæringsfaglige personale har de rette kompetencer og den rette viden på området, fastslår forbundsformand Ghita Parry.

Derfor vil hun kontake socialministeren for at fortælle, at hvis kost- og ernæringsfagligt personale står for maden hele vejen ud til den ældre, så får de ikke biksemad syv gange om ugen.

Som situationen er i dag, er det ofte plejepersonalet, der står for serveringen af mad til ældre på plejecentrene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078