Fremtidens løsninger afprøves i praksis
Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler investerer medarbejderressourcer i at sparre med virksomheder, men får til gengæld et unikt indblik i den sidste nye udvikling indenfor bl.a. hjælpemidler.
Det er nemlig en fordel for alle parter, at de fremtidige løsninger kan afprøves i praksis.
- Vi tilbyder virksomheder et udviklings- eller sparringsforløb. Hovedreglen er, at vi ikke tester på mennesker, men med mennesker. Virksomhederne kan få svar på spørgsmål om brugskonteksten f.eks. for en færdig prototype, en ny teknologi eller nye materialer, siger innovationskonsulent Sara Striegler fra Region Hovedstadens Center for Regional Udvikling.
Virksomheden Netti by Alu Rehab, der udvikler kørestole, har i et pilotforløb afprøvet det nye tilbud og har i en workshop med Videnscenter for Sårheling på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler fået sparring på en ny siddepude til kørestole.
- Vi fik både nogle helt elementære tilbagemeldinger om ergonomien i vores siddepuder og vældigt specifik viden om de udfordringer, som personalet oplever i praksis. For eksempel blev vi gjort opmærksomme på vigtigheden af at indbygge en form for alarm, der kan reagere, hvis puden bliver våd, eller trykket er for hårdt, fortæller CEO Kjetil Gausel fra Netti by Alu Rehab, der er funderet i Norge, men har datterselskaber i Danmark og Kina.
Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler investerer nogle medarbejderressourcer i at sparre med virksomheder, men får til gengæld et unikt indblik i den sidste nye udvikling og mulighed for at få kendskab til optimale løsninger til fremtidens hospital.
- Jeg ser testhospitalerne som et meget samfundsnyttigt tilbud. Det er en helt unik mulighed for både private virksomheder, der kan få læring om den virkelighed, de udvikler løsninger til, og for det offentlige, der får indblik i nye teknologier og indflydelse på dem, siger Kjetil Gausel.
Værdi for patienten er et omdrejningspunkt for både virksomheder og hospitaler i udviklingen af nye produkter. Foto: Karen Grønkjær.