23948sdkhjf

Sosu-assistenter uddannes til at undgå medicinfejl

Flere kommuner sætter fokus på medicinfejl og uddanner social- og sundhedsassistenterne.
- Social- og sundhedsassistenterne er nærliggende som frontpersoner på det her område. Det vil være oplagt at få mere farmakologi ind i undervisningen og efteruddannelsen...
Sådan siger Karen Stæht, sektorformand i FOA's social- og sundhedssektor om det projekt, der pt uddanner social- og sundhedspersonaler i fem kommuner til at håndtere medicin.

Thisted Kommune er en af deltagerne i projekt "I sikre hænder".
I bofællesskabet Grønningen har medarbejderne fået et otte dages undervisningsforløb om medicingivning.
- Vi har mere viden og meget mere sikkerhed nu. Og vi er mere aktive, når vi er med beboerne til læge, siger sosu-assistent Helle Tølbøll.
Fem kommuner er med i projektet ’I sikre hænder’, hvor de øger indsatsen mod medicinfejl i ældreplejen og botilbud. Medarbejderne undervises i systematik i medicinhåndteringen, og i projektet rapporteres om stribevis af dage uden medicinfejl.
Indsatsen mod medicinfejl sker på baggrund af en høj fejlprocent og dødelighed som følge af fejlmedicinering, skriver FOA.dk.
Nyeste undersøgelse lavet af Københavns Kommune i samarbejde med en række apoteker viser, at omkring 99 procent af de ældre på københavnske plejehjem får forkert medicin.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064