23948sdkhjf

"Nøglehulsmærket er fornuftigt"

Nøglehulsmærket er ideelt til at løfte opgaven, når man gerne vil leve sundt eller lave sund mad i landets storkøkkener. Det mener Kost & Ernæringsforbundet.
Nøglehulsmærket er ideelt til at løfte opgaven, når danskerne gerne vil leve sundt. Det mener Kost & Ernæringsforbundet, skriver Altinget.dk.

Det er mad- og måltidskonsulent, Karen Leth, der i Altinget.dk går i rette med dele af erhvervslivet, der mener, at nøglehulsmærket er blevet udhulet med sine nye kriterier.

- Jeg har svært ved at se, at det er for strenge kriterier. Jeg kan godt forstå, at man som producent kan blive ærgerlig i forhold til at få afsat et produkt, men det er ligesom ikke hovedformålet med mærket. Hovedformålet er at guide danskerne i en sund retning, siger mad- og måltidskonsulent Karen Leth til Altinget.dk.

FAKTA

Strengere krav til Nøglehulsmærket

De væsentligste ændringer:
•Nye kriterier for salt i kød- og fiskeprodukter, der ikke tidligere har haft kriterier for salt.
•Nye kriterier for mættede fedtsyrer i fødevaregrupperne nødder, færdigretter, madfedt og olier, vegetabilske alternativer til mælk og syrnede mælkeprodukter samt ost.
•Krav til indhold af fuldkorn er skærpet i fødevaregrupperne morgenmadscerealier og müsli, grød og grødpulver, brød og brødmix, rugbrød og færdigretter med mere.
•Krav til indholdet af salt i ost er lempet.
•Nye kriterier for syrnede mælkeprodukter.

Overgangsperiode:
•Den nye bekendtgørelse træder i kraft 1. marts 2015, og samtidig bliver bekendtgørelse nr. 913 af 4. juli 2013 ophævet, men der vil være en overgangsperiode frem til 1. september 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075