23948sdkhjf

Flere vil være sygeplejerske og fysioterapeut

VIA University College har i år modtaget 14.416 kvote 2-ansøgninger. Flere har søgt ind på uddannelserne sygeplejerske og fysioterapeut.
Der er fremgang i søgningen til VIA for sjette år i træk. Da ansøgningsfristen for kvote 2-ansøgninger til de videregående uddannelser udløb i går 15. marts klokken 12.00, havde VIA University College modtaget i alt 14.416 ansøgninger. Det er 80 ansøgninger flere end i fjor, hvilket svarer til en lille stigning på 0,6 procent.

VIA oplever blandt andet en fremgang i antallet af kvote 2-ansøgninger til ingeniør-, sygeplejerske-, socialrådgiver- og fysioterapeutuddannelserne.

VIA Sygeplejerskeuddannelsen har i år modtaget 16 procent flere kvote 2-ansøgninger end i fjor, mens socialrådgiver- og fysioterapeutuddannelsen er gået henholdsvis 23 og 12 procent frem i antallet af kvote 2-ansøgninger.

- Det er især positivt, at der er massiv søgning til både VIAs offentligt- og privatrettede videregående uddannelser, da vi jo i Danmark har behov for medarbejdere i såvel den offentlige som private sektor for at skabe vækst og sikre velfærden, siger Rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen.

Han understreger, at der kommer mange flere ansøgninger til VIA til sommer, når der er kvote 1-ansøgningsfrist.

Kilde: VIA College

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235