23948sdkhjf

Nu skal SOSU´erne inspirere forskerne

Social- og sundhedspersonale skal sammen med forskere finde ud af, hvad der skal forskes i for at forbedre arbejdsmiljøet.
Forskere på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) forsøger nu i et nyt forskningsprojekt at få SOSU’er landet over til at inspirere dem til, hvad de skal forske i for at forbedre SOSU’ernes arbejdsmiljø. NORMA, som projektet hedder, er et interventionsprojekt, der tager afsæt i erfaringer og bygger ny forskning på branchespecifik viden. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

- Det er SOSU-branchen, der beskriver de ting, vi skal lave forskningen i projektet ud fra. Tiltag kan være alt fra kortspil om trivsel til større reformer. Vi undersøger de normer og værdier, som de konkrete tiltag virker under med udgangspunkt i de erfaringer, der er gjort i og omkring branchen, forklarer Helene Højberg Johansen, videnskabelig assistent i NFA.

Forskerne har brugt det seneste halve år på at interviewe en række SOSU’er og interessenter omkring god arbejdsmiljø-praksis i SOSU-faget.

-Vi vil gerne have alle SOSU’er og interessenter i branchen i tale og har allerede interviewet rigtig mange. Udover at indsamle interviews har vi lavet en Facebook-side og en hjemmeside, hvor vi gerne vil i dialog med de resterende interessenter, siger Helene Højberg Johansen til Magasinet Arbejdsmiljø.

Både hjemmesiden og Facebook-siden kommer til at hedde skabjer.nu.

Kilde: Magasinet Arbejdsmiljø

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126