23948sdkhjf

50 deltog i IHL-workshop

Fremtidens intelligente logistik til nye sygehuse.
Efter næsten to års udvikling er IHL-projektets prototype på et innovativt transport- og logistiksystem netop præsenteret på en workshop hos Syddansk Sundhedsinnovation i Odense .

IHL-systemet kan automatisere og effektivisere logistikken på landets hospitaler, så alle former for varer, udstyr og medicin bliver tilgængeligt for personale og patienter, hvor og hvornår der er brug for det. Systemet skal gøre hverdagen på hospitalsafdelingerne nemmere og give personalet mere tid til de primære opgaver med patienterne.

Mere end 50 personer med interesse for hospitalslogistik deltog i workshoppen og fik dermed mulighed for selv at se og afprøve ”det magiske skab”. Herfra kan hospitalspersonalet hente varer, som ligger klar, og/eller på en touchskærm bestille det, som de mangler. Når varen er bestilt, sørger IHL-systemet for, at den bliver gjort tilgængelig i skabet, der er bygget ind i hospitalsvæggen.

- Jeg tror, at IHL kan bidrage til, at man får en mere præcis logistik, så læger og sygeplejersker kan få leveret det, de har brug for. Jeg tror meget på automatiske systemer. Det er fremtiden for hospitalsvæsenet, sagde Torben Steen Mogensen, dr.med. og vicedirektør på Hvidovre og Amager Hospital.

Den praktiske demonstration af IHL’s IT-betjening, det magiske skab og affaldshåndteringen gav anledning til gode dialoger og spørgsmål om, hvordan IHL-systemet vil komme til at fungere på landets sygehuse.

FAKTA
IHL-prototypen er med støtte fra Markedsmodningsfonden udviklet siden maj 2013 af projektgruppen Intelligent Hospitalslogistik (IHL) med deltagelse af 10 private virksomheder og fem danske sygehuse. Målet er at udvikle og tilpasse eksisterende teknologier, sådan at de bliver pålidelige, sikre og hygiejniske nok til at møde kravene på fremtidens supersygehuse.

Kilde: IHL

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078