23948sdkhjf

Plejecentre klædt på til økologi

Alle ældrecentre skal frem mod år 2020 omlægge madproduktionen til minimum 60 % økologi. Nu udbredes økologien til alle plejecentre i Slagelse Kommune.
Køkkenpersonalet i Slagelse Kommunes plejecentre fik svar på alle deres spørgsmål om økologi, da det landsdækkende samarbejde Øko++ for nylig var vært ved et kick off-foredrag om omlægning til økologi.
Alle ældrecentre i Slagelse Kommune skal frem mod år 2020 omlægge madproduktionen til minimum 60 procent økologi, og derfor havde 55 engagerede køkkenansatte fra hele kommunen for nylig meldt sig til foredrag om omlægning til økologi.
- Det handler ikke kun om at købe en øko-agurk i stedet for en konventionel agurk. Det handler om at bruge råvarerne mere intelligent på de rigtige tidspunkter af året og ikke mindst at have respekt for madvarernes værdi, så store mængder mad ikke blot havner i skraldespanden. Så hænger økonomien nemlig også sammen, forklarede Lise Faurschou Hastrup.

Grønt lys til økologi i alle køkkener
I efteråret 2014 afsluttede Slagelse Kommune et pilotprojekt gennem det landsdækkende samarbejde Øko++, hvor blandt andet Plejecenter Skovvang banede vejen og omlagde til økologi for de knap 300 borgere, plejecentret dagligt tilbereder mad til.
Det gav gode erfaringer, ny inspiration og ikke mindst en faglig stolthed blandt medarbejderne. Derfor har Slagelse Kommune søgt og nu fået grønt lys til at komme med i næste fase af projektet for at kunne udbrede økologi til de øvrige ældrecentre i kommunen og bespisningen af yderligere 1.026 borgere fordelt på plejecentre, hjemmeboende pensionister og cafébrugere i aktivitetscentre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109