23948sdkhjf

Plejehjem afprøver ny digital platform

Via en tablet/iPad kan beboerne opnå tættere kontakt til deres familier og derved understøtte familiernes og andre pårørendes involvering i plejehjemmets dagligdag.
Nu skal Aabenraa og Tønder kommuner sammen afprøve en helt ny kommunikationsløsning for beboere på plejehjem og deres pårørende. Løsningen er meget mere end et digitalt mødested, lyder det fra de to kommuner.

Pleje & Omsorg i Aabenraa Kommune har siden 2012 haft et succesfuldt udviklingssamarbejde med it-firmaet Life-Partners A/S fra Padborg. Det har resulteret i en digital platform, hvor beboere på plejehjem via en tablet/iPad kan opnå tættere kontakt til deres familier og derved understøtte familiernes og andre pårørendes involvering i plejehjemmets dagligdag. Platformen er personlig, og beboeren lukker selv familie og venner ind. Plejehjemmets medarbejdere støtter beboeren i at anvende teknologien.

På platformen kan beboeren og de pårørende sende beskeder til hinanden, tale sammen over video, udveksle billeder samt bestille, afbestille og betale for mad, f.eks. når der kommer gæster. De pårørende kan også se beboerens og plejehjemmets kalender, og beboeren kan invitere pårørende til at deltage i egne kalenderaftaler.

Det er første gang, Aabenraa Kommune implementerer selvudviklet velfærdsteknologi til plejehjemsbeboere og deres familier. Tønder Kommune deltager i projektet med henblik på at afprøve, om Life-Manager vil give mening på deres plejehjem.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079