23948sdkhjf

Velfærdsprisen gik til Virtuel Bostøtte

Et samarbejde mellem Aarhus Kommune, SIND og fire andre kommuner løb afsted med én af årets tre digitaliseringspriser.
Aarhus Kommune har sammen med Randers, Favrskov, Herning og Viborg Kommuner - og SIND - gennemført Projekt Virtuel Bostøtte med hjælp fra TrygFonden.
Projektet vandt i går Velfærdsprisen – en af tre digitaliseringspriser på konferencen Offentlig Digitalisering 2015.

- Dommerkomiteen lagde vægt på, at projektet var et samarbejde. Ikke bare mellem fem kommuner, men også samarbejde med det private og brugerorganisationer. Og så blev der lagt vægt på, at virtuel bostøtte skaber værdi for borgerne. De kan få en mere fleksibel bostøtte og en bostøtte på egne præmisser, fortæller projektleder Bo Egil Hansen, Socialforvaltningen i Aarhus Kommune.

- Det afgørende er, at vi konstant arbejder med og udvikler på metoder og arbejdsredskaber, der kan være med til at gøre borgerne mere selvhjulpne. Det afgørende for alle mennesker er, at man i videst muligt omfang er i stand til at være aktiv og være styrende i eget liv, og her er de teknologiske muligheder et vigtigt parameter nu og i fremtiden, siger chef i Center for Bostøtte, Socialforvaltningen, Brian Kjærulff.

Medarbejderne har ligeledes oplevet de virtuelle redskaber som en fordel i hverdagen. Når samtaler afvikles via nettet, sparer medarbejderne tid på transport, og de undgår spildtid ved at møde op til aftaler, der ikke holdes. Det giver medarbejderne mere tid, og giver dem mulighed for at være i kontakt med flere borgere på en arbejdsdag.



Om Projekt Virtuel Bostøtte

”Projekt Virtuel Bostøtte – Socialpædagogisk støtte via net og mobil” er et projektsamarbejde mellem kommunerne i Aarhus, Randers, Favrskov, Herning og Viborg samt SIND og Trygfonden.

Igennem to år har kommunerne afprøvet virtuelle redskaber i bostøttearbejdet. Bostøtte gives til sindslidende, der bor i eget hjem og har behov for socialpædagogisk støtte til at få struktur på hverdagen. Almindeligvis tilbydes bostøtte i form af fysiske besøg i borgernes hjem. Projektet viser, at for mange borgere er det en fordel at kombinere de fysiske besøg med samtaler via webcam og smartphone. 157 borgere har været omfattet af det tværkommunale udviklingsprojekt, og borgerne har oplevet flere fordele ved den virtuelle bostøtte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.333